Ismét MagyarBrands díjat nyert a Videoton

Ismét MagyarBrands díjat nyert a Videoton

A cégcsoport viszonylag jó, kiegyensúlyozott érvre számít, maga tesztel és kontaktkutatást is végez munkatársai körében, mára pedig – részben a koronavírus-helyzet miatt – ismét jelentős létszámhiánnyal küzd.

A MagyarBrands program több mint egy évtizede díjazza a magyar vonatkozású márkák közül a legeredményesebbeket. Az eredetileg kitűzött cél az elmúlt 11 év alatt sem változott: a vásárlók és az üzleti világ figyelmét ráirányítani a legsikeresebb hazai fogyasztói, üzleti vagy innovatív márkák termékeire, szolgáltatásaira. A MagyarBrands azokat a hazai márkákat díjazza, amelyek méltón képviselhetik az országot határainkon belül és azon túl.

A díj egyértelmű és pozitív visszajelzést ad a Videotonnak, s egyúttal tanúsítják vállalatunk eddigi sikerességét és eredményességét – írja a vállalat a közösségi oldalán.

A Videoton Holding Zrt. több mint 80 éves gyártási múlttal rendelkező ipari vállalatcsoport, amely kilenc magyarországi és kettő külföldi (Bulgária és Szerbia) telephelyén kínál gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat ipari vállalatok számára. A cégcsoport 2019-ben realizált árbevétele 191 milliárd forint, és a foglalkoztatottak létszáma 8 600 fő. A fő profil az elektronikai gyártás, illetve az ezt támogató saját, a cégnél nagy hagyománnyal bíró technológiák. Ennek a kompetenciáinak bázisán a vállalat alkatrészek, modulok és szerelvények multitechnológiájú beszállítója a műanyagfröccsöntés, lemezmegmunkálás, mechanikai-finommechanikai forgácsolás, szerszámkészítés és felületkezelés terén, amely tevékenységek mind hozzájárulnak a Videoton hazai és nemzetközi sikeréhez. A gazdasági mutatók alapján a Videoton az egyik legértékesebb kizárólag magyar tulajdonú vállalat, és a harmadik legnagyobb európai székhelyű elektronikai szerződéses gyártó.

Sinkó Ottó, a Videoton Holding vezérigazgatója a Budapest Economic Forum 2020 rendezvényen, a Portfolio.hu online gazdasági újság idei, október eleji csúcstalálkozóján elmondta: a cégcsoportnál április-májusban hirtelen ütött be a válság, de az első időkben hatékonysági intézkedéseket tettek. Ha a COVID erősödése nem okoz további problémákat, viszonylag jó, kiegyensúlyozott érvre számíthatnak. A cégvezető szerint az igazi nagy csapást az mérné rájuk, ha cégen, városon, országon belüli lezárások lennének.

Már most is jelentős létszámhiánnyal fut a vállalat, másfél hónapja nem tudnak kellő számú embert felvenni.

A vállaltcsoport helyiségeiben kötelező  a maszkviselés, a védőtávolság és a fertőtlenítés, védekező-antivirális szereket, vitaminokat adnak a kockázatos korcsoportoknak, cégen belüli gyors- és PCR-tesztet saját költségre csinálnak és a kontaktkutatást is elvégzik – tette hozzá a cégvezető aki a koronavírus-helyzettel kapcsolatban egy újabb érdekes összefüggésre is felhívta a figyelmet. Sinkó Ottó szerint az elektromos autózással kapcsolatos alkatrészgyártás a Videotonnak újabb piacokat hoz, de a robbanómotoros gyártásban érdekelt cégeknek hatványozottan nehéz helyzetük van, mert a koronavírus járvány az egyébként is látható trendeket jelentősen felgyorsította.