Versenyt hirdet a Magyar Innovációs Szövetség

Versenyt hirdet a Magyar Innovációs Szövetség

A 2020/2021-es tanévben is meghirdeti fiataloknak szóló innovációs versenyét a Magyar Innovációs Szövetség. A 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre középiskolás fiatalok jelentkezését várják.

Ők műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai és matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal nevezhetnek november 25-ig.

A versenyre egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak a középiskolás fiatalok, a határon túli magyar fiatalokat is beleértve.

A verseny során a 3 I. díjas, a 3 II. díjas és a 4 III. díjas pályázat készítői jelentős pénzjutalomban részesülnek. Különdíjat kap a legfiatalabb díjazott és a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal. Verseny I-III. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2021. évi felsőfokú felvételi eljárása során. A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítő középiskolai tanárok is jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 millió forint támogatást nyernek el. A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (ISEF), a Nobel-díj átadási ünnepségen stb. Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

A pályázatok tekintetében a zsűri a probléma megközelítésének eredetiségét és a kreativitást; a kidolgozás alaposságát, illetve a munka tudományos értékét; az önálló, saját munka kimutathatóságát, az írásos anyag színvonalát, az elkészített eszköz működőképességét; a projekt befejezettségét és jövőbeni hasznosíthatóságát; az eredmények ésszerű és világos értelmezését értékeli.

A kidolgozandó feladat maximum 2 oldalas tervét a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni a jelentkezőknek 2020. november 25-én, 15 óráig. Az 1. fordulóban elfogadott és részletesen kidolgozott pályázatok leírását 2021. április 1-jén, 14 óráig kell feltölteni a www.innovacio.hu/beadas oldalra. A pályázóknak 2021. április 14. és 23. között kötelező jelleggel, maximum 5 perces prezentációt is kell tartaniuk.
A verseny részletes pályázati felhívása, és a tanárok, ill. iskolák jutalmazási feltételei a www.innovacio.hu/felhivas oldalon olvashatók.