Újra ülésezett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

Újra ülésezett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

A dr. Cser-Palkovics András elnök és Schultz György gazdasági vezető által levezetett taggyűlésen a fő téma azonban a koronavírus-járvány székesfehérvári tapasztalatai voltak.

Schultz György ismertette az SZJE 2019. évi mérlegbeszámolóját és eredménykimutatását. Mint azt elmondta, a tavalyi évben az egyesület öt ülést tartott, amelyeken a város fejlődését jelentősen érintő témákat tárgyaltak: ilyen volt a költségvetés, az ipari robotizáció, a börgöndi repülőtér, a Titkok Háza vagy az egészségügyi ellátás témaköre. A gazdasági vezető elmondta, hogy az egyesület 2019-ben pénzügyileg stabil évet zárt, 2020-ban pedig megtakarításának jelentős részét a város rendelkezésére bocsátotta, Székesfehérvár koronavírus-járvány elleni védekezésére ajánlotta fel.

 

Az ülés fő témája a koronavírus-járvány székesfehérvári tapasztalatai, tanulságai és a jövőre vonatkozó következtetései voltak. A kérdéskörben dr. Kincses Zsolt Dávid, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának vezetője, a Helyi Operatív Törzs, a védekezési munka egyik hivatali irányítója adott tájékoztatást. A szakember a vírushelyzet három és fél hónapos tapasztalatairól, a védekezési mechanizmus közjogi kereteiről, valamint a lokális intézkedésekről beszélt.