Újabb adománnyal járult hozzá az Alcoa a covid elleni védekezéshez

Újabb adománnyal járult hozzá az Alcoa a covid elleni védekezéshez

Székesfehérvár koronavírus-járvány elleni védekezését támogatja 20 ezer dolláros felajánlásával az Alcoa Shared Services Hungary Kft. az Alcoa Alapítványon keresztül.

Ezt Kiss Szabolcs, a vállalat ügyvezető igazgatója jelentett be. A cég ezzel a felajánlásával összesen 45 ezer dollárral járult hozzá a városi védekezéshez. Az augusztus 8-ai sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a védekezésre megnyitott városi adományszámla továbbra is él.

Az Alcoa Shared Services Hungary Kft. a június 3-án mindegy 7,6 millió forinttal (25 ezer dollár) járult hozzá Székesfehérvár koronavírus-járvány elleni védekezéséhez. A járvány második hullámának beköszöntével, a társadalmi felelősségvállalás jegyében a cég újabb 20 ezer dollárt ajánlott fel a város részére, amelyet az amerikai székhelyű Alcoa Alapítványon keresztül juttatnak el a védekezésre megnyitott adományszámlára.

„Az alapítványunkon keresztül igyekszünk minél több szervezetet és kezdeményezést támogatni, amelyek a fenntartható fejlődésért, vagy a környezetvédelemért dolgoznak. Az idei évben azonban nem lehet elmenni a koronavírus-járvány témaköre mellett: fontosnak tartjuk, hogy mi is kivegyük a részünket a védekezésből, ezzel is támogatva a közösséget. Székesfehérvárnak és az Alcoa-nak évtizedes jó kapcsolata van, ezért is juttatunk ebben az évben összesen 45 ezer dollárt a védekezés támogatására a város által megnyitott adományszámlára.” – mondta el Kiss Szabolcs, az Alcoa Shared Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki beszédében kiemelte, hogy a forrás felajánlásával céljuk az is, hogy Székesfehérváron a pandémiás időszak alatt munkanélkülivé vált embereket támogassák.

Dr. Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki az Alcoa-nak a nagylelkű felajánlásért: „Az Alcoa helyi adófizetésben is meghatározó cég Székesfehérváron, ezt azért emelem ki, mert mindez mellett ma a nem kötelező, vagy jogszabályban foglalt befizetésről számolunk be, hanem arról a társadalmi felelősségvállalásról, amely egy közösség részévé tesz bennünket. Nem nagyon van a városnak olyan területe, amelynek fejlődéséhez a cég ne járult volna hozzá, hiszen beszélhetünk fásításról, a szociális területekről, vagy az oktatás-nevelési munkáról – az Alcoa neve mindenhol felmerül támogatóként.” A polgármester elmondta, hogy a felajánlást a város alapvetően a védekezés alapköltségeinek fedezésére fordította, de külön megköszönte, hogy a vállalatnál is megfogalmazódott az, hogy az álláskeresőket segítsék, hiszen a város is saját, az állami programot kiegészítő támogatási rendszert dolgozott ki erre a célra.

A városvezető a mai sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette, hogy a most beérkező adománnyal újra megnyitják ezt a gyűjtőszámlát, amelyre továbbra is a COVID-19-cel összefüggő támogatásokat várják. Székesfehérvár adományszámlájára eddig összesen 102 millió forint érkezett, amely az egyszeri, akár 1000 forintos, magánszemélyek által felajánlott összegekből, valamint a nagyvállalatok által felajánlott több milliós összegekből adódott össze.

Székesfehérvár Önkormányzata adományaikat továbbra is várja a járványügyi védekezés céljaira a 12023008-00153647-06700001 számon. A közleményként a „KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS” mondatot kell megadni.

Kép és szöveg: ÖKK Fehérvár