Tudományos hálózatot építünk

Tudományos hálózatot építünk

Az Adu Alba Kft. székhelyén a cég tulajdonosaival, Varga Józseffel és Vargáné Csikós Tímeával találkozott a Prosperis Alba Kutatóközpont ügyvezetője, Csanády László.

A székesfehérvári kkv jelenleg is több kutatás-fejlesztési tevékenységet végez hazai felsőoktatási intézményekkel.

A megbeszélésen az együttműködés lehetőségeiről, a tudományos partneri kapcsolatok bővítéséről esett szó. A kutatóközpont ezzel folytatta a helyi felsőoktatási intézményekkel megkezdett tudományos hálózat építését, amely a helyi kutatási erőforrás-kapacitás feltérképezésére is irányul a gazdasági szektorban. 

 

A találkozón Madarász Nóra irodavezető és Veres Richárd tudományos konzulens is részt vett.

A fehérvári Adu Alba Kft. új csomagolástechnikai üzemét még 2015-ben adták át a Sóstói Ipari Parkban. A fehérvári családi vállalkozás alapvetően fából és műanyagból, ipari habokból készült csomagolóanyagok tervezésével, fejlesztésével és gyártásával, valamint minőségügyi átmunkáló szolgáltatásokkal foglalkozik. A vállalkozás 2016-ban az Év Gyára díjat nyerte el, a 3milliárd forint alatti éves árbevétel kategóriában.

Számtalan egyéb díj mellett elnyerték a WPO (Csomagolási világszövetség) különdíját, a Csomagolástechnikai Oscar-díjat. A társaság a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Világgazdasági Intézet által kiadott angol nyelvű tankönyvében példaként szerepel.

A cég honlapja: https://adualba.hu/