Molnár Szimonetta Lucia lett a Szóval győzni nyertese

Molnár Szimonetta Lucia lett a Szóval győzni nyertese

Molnár Szimonetta Lucia lett a Szóval győzni nyertese

Harmadik alkalommal hirdették meg a Szóval győzni kommunikációs bajnokságot, amire 39 diák jelentkezett, a mentorok közülük választották ki a 12 legjobb fiatalt, akikkel megkezdték a közös munkát, melynek végén, a döntő során mutathatták meg megszerzett tudásukat. A szokásokhoz híven idén is Azurák Csaba volt a délután műsorvezetője, aki maga is kiemelte, hogy kezd hagyománnyá válni a bajnokság. A hosszú versenyzés során, amit két év után végre jelenléti formában lehetett megtartani, négy zsűritag figyelte a fiatalok teljesítményét: Bukosza Zita, Stettler Zsuzsanna, Hagymásy András és Vakler Lajos, akik minden forduló után értékelték a látottakat és hallottakat.

Molnár Szimonetta Lucia a Szóval győzni első helyezettje

Először egy beszédet kellett tartaniuk a diákoknak, mégpedig arról, hogy mit várnak a jövőtől. Egytől egyig nagyon izgalmas és felkészült beszédeket hallhattunk. Voltak, akik személyes aggodalmaiknak adtak hangot saját jövőjükkel kapcsolatban, de olyanok is akadtak, akik egészen speciális témákra fókuszálva fejtették ki véleményüket, mint például a génmanipuláció vagy a középületeken lévő szakadt zászlók gördülékeny cseréje. Az első forduló után a zsűri nevében Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója mondta el értékelését. Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy minden beszédben voltak értékes gondolatok, amikre fel lehet építeni a közös jövőnket, jól értékelte a beszédek ívét a kiállást, valamint az előadásmódot is, ugyanakkor rávilágított arra, hogy ezen a területen mindig van mit tanulni.

Bódis Bence a Szóval győzni második helyezettje

Rövid szünet után a négy perces interjúhelyzet következett, ami nagyobb kihívások elé állította a döntősöket, mivel nem tudták előre milyen kérdéseket is fognak kapni. Azurák Csaba az online vs. offline oktatásról, a jövő kihívásairól, a covid időszak tanulságairól és a jó vezetői attitűdökről kérdezte a döntősöket, ők pedig megpróbáltak pár perc alatt válaszolni a műsorvezető kérdéseire. Ezt a fordulót Bukosza Zita, az M5 szerkesztő-riportere értékelte, aki gratulált a diákok teljesítményéhez, megjegyezte, hogy sokan jól érveltek, ugyanakkor voltak olyanok is, akik egyes témákban nem foglaltak állást, mondandóját azzal zárta, hogy mindenki előtt nagy út áll még a profi kommunikátori képességek elsajátításához.

Csoportkép a döntő végén

Az utolsó forduló kifejezetten izgalmasnak ígérkezett. A versenyzőknek rövid videót kellett forgatniuk arról, hogy mit is jelent számukra Székesfehérvár. Egészen kreatív produktumok születtek. Néhol humoros, máshol az érzelmekre ható videók készültek, volt, aki egy napját mutatta meg és olyan is, aki a rejtett történelmi érdekességeket gyűjtötte össze. Ám nem csak ennyi volt a feladat, a döntősök itt tudták meg, hogy egymás videójára kell egy percben reagálniuk. A zsűritagok közül Vakler Lajos, a Fehérvár Televízió szerkesztő-riportere zárta az értékelők sorát. A riporter szintén gratulált a teljesítményekhez és kiváló városmarketingnek is beillő videóknak nevezte az elkészült filmeket. A versenyzők egymás videóiról nem igazán mondtak rosszat, egyrészt, mert remek anyagok készültek, másrészt pedig látszott, hogy egy igazán összetartó csapat kovácsolódott, akik mind a pozitívumokat keresték a videókban.

Furtenbacher Dorina a Szóval győzni harmadik helyezettje

Ezzel lezárult a versenyzés, a zsűritagok elvonultak és a korábbi bajnokságok döntősei is összeültek megvitatni, hogy kik teljesítettek legjobban. A zárszót Cser-Palkovics András, a bajnokság alapítója mondta el, aki feladataként jelölte meg a tehetséges fiatalok segítését és támogatását, valamint kiemelte a közösségteremtés fontosságát és örömét fejezte ki abban, hogy idén is egy összetartó csapat alakult ki. A zsűri nevében Stettler Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Főosztályának vezetője mondta el a záró értékelést. A főosztályvezető megköszönte a versenyzők kitartó munkáját és felkészülését és szeretettel várja őket a Kommunikációs Főosztályára, amikor majd a győztes vezetésével egy napra átveszik a fiatalok a város irányítását.

Azurák Csaba a Szóval győzni műsorvezetője

A négy zsűri idén először egy hölgyet, Molnár Szimonetta Luciát tüntette ki az első helyezéssel, aki a GoPro kamerán és a Cser-Palkovics András által felajánlott 100 ezer forinton túl még a polgármesteri széket is megnyerte egy napra. Második helyen Bódis Bence végzett, ő egy okosórát vihetett haza. Harmadik pedig szintén egy hölgy, Furtenbacher Dorina lett, aki egy bluetooth hangszórót nyert el teljesítményével. A korábbi döntősök nevében Balla Dávid hirdette ki a különdíjast Still Péter személyében, az ő nyereménye egy e-book olvasó volt.

Still Péter a Szóval győzni különdíjasa

A munka nem áll meg, minden döntős lehetőséget kapott, hogy részt vegyen a Prosperis Alba által szervezett tréningeken, ahol újabb lépéseket tesznek, hogy profi kommunikátorokká váljanak.

Gratulálunk minden resztvevőnek a kiváló teljesítményhez!