Labor Tour

Labor Tour

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus kutatástámogatás előadássorozatának első alkalma a Székesfehérvári Multifunkcionális labor bemutatása. Az európai színvonalú labort az egyetem oktatói, kutatói, PhD hallgatói térítésmentesen használhatják. Ez a laboratórium segít új kutatások elvégzésében és a PhD hallgatóknak is rengeteg segítséget nyújt, teljes PhD kutatások elvégezhetőek a létesítményben. Alkalmas kutatási és oktatási célokra is, konferenciák szervezésére vagy szemináriumok tartására.

A labor egy komplex tér, mely három részből áll. Egy kiszolgáló helyiség, egy tárgyalóterem és maga a labor rész. A laborhoz kapcsolódó kutatási területek a gazdaságtudomány, kommunikáció, pszichológia és még sok más interdiszciplináris terület.

A labor kutatási módszerei közé tartozik, többek között, például a kiscsoportos megfigyelés. A kamerák segítségével jól megfigyelhetők például egyes vezetői döntések, tanulási módszerek melyeket aztán több tudományág vizsgál. A kutatási módszertanokat a hallgatóknak meg is tanítják és tovább vihetik saját szakmai útjukra.

A labort nem csak a Budapesti Corvinus Egyetem kutatói, hallgatói vehetik igénybe, hanem rendkívül alkalmas ez a tér cégek számára is, mint csapatépítés, coaching, kerekasztal beszélgetések és stúdió közvetítsek lebonyolítására, vagy a Prosperis Alba Kutatóközpont városfejlesztési kutatásainak lebonyolításában. A labor technikai felszereltségnek köszönhetően online tananyagok közvetítésére, előadások, konferenciák szervezésére is jól alkalmazható.

A Prosperis Alba Kutatóközpont fő profilja Székesfehérvár fejlesztéseinek tudományos alátámasztása a városi egyetemek és gazdasági társaságok segítségével. A Prosperis Alba összekötőként működik a város és a tudományos élet között, annak érdekében, hogy a kutatások, fejlesztések a legoptimálisabb formában valósuljanak meg mind, városfejlesztési, mind tudományos szempontból.

Kutatóközpontunk és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa között élő és intenzív kutatási kapcsolat van. Van befejezett és még futó kutatási együttműködés is. Ezeknek a jelenlenlegi és jövőbeni együttműködéseknek fontos eszköze lehet ez a magas színvonalú létesítmény. Egy jól felszerelt labor segít fő céljaink, mint városunk innovatív fejlesztésének kutatása, jövőkutatás és sok egyéb, megvalósításában.

Székesfehérvár, a város egyetemei, cégei olyan kutatási táptalajt adnak, melyek maximális kihasználása igényelt egy ilyen magas nívójú, technikailag jól felszerelt multifunkcionális labort. Több megvalósult kutatással is büszkélkedhet a létesítmény és kutatói. Ilyen például a kis és középvállalkozók esetében a vállalati tréningek segítése vagy online anyagok, oktatási anyagok elkészítése, módszertani segítése.

A kutatások színvonalának egyik alappillére a labor technikai felszereltsége. A megfigyelést a PTZ kamerák segítik, az oktatási anyagok, konferenciák közvetítését a stream rendszer biztosítja, a kísérletek befolyásolására pedig a fénytechnikai eszközök, mint például a LED fal, alkalmasak. Ezeken kívül megtalálhatók a laborban monitorok, laptopok és egyéb informatikai eszközök.

Összefoglalva, a Székesfehérvári Multifunkcionális labor a Budapesti Corvinus Egyetem polgárain túl, a város és a városi intézmények számára is magas színvonalon végezhető tudományos kutatások, kísérletek helyszínei lehetnek.