Fenntarthatóság és klímaadaptáció a középpontban: workshop a Sóstó Vadvédelmi Központban

Fenntarthatóság és klímaadaptáció a középpontban: workshop a Sóstó Vadvédelmi Központban

Fenntarthatóság és klímaadaptáció a középpontban: workshop a Sóstó Vadvédelmi Központban

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért klímavédelmi workshopot szervezett a Sóstó Vadvédelmi Központban annak érdekében, hogy segítsék a városok és vállalatok helyi klímaadaptációját. Az előadássorozatot az Európai Unió LIFE-CLIMCOOP projektjének keretében indították el tavaly év végén, és Székesfehérvár az első városok között csatlakozott a kezdeményezéshez.


A workshop célja az éghajlatváltozás elkerülhetetlen hatásaira való hatékony alkalmazkodás lehetőségeinek bemutatása volt a városok és ipari övezetek számára. A projektben résztvevő városok és vállalatok közösen dolgozhatnak a klímaváltozással szembeni kihívások megoldásán.

Az Alba Natura Civil Alapítvány mutatkozott be az előadássorozat első részében, akik Gárdonyban és környékén dolgoznak a fenntarthatóságért. Az előadások során szóba került az Európai Unió által meghatározott 17 fenntartható fejlődési cél, valamint a tavalyi évben Magyarországot is sújtó aszály kérdése.


Az interaktív jellegnek köszönhetően mindenki hozzászólhatott a témákhoz a közös cél érdekében. A workshop során az előadók bemutatták a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lehetséges módjait, és a résztvevők megoszthatták gondolataikat és ötleteiket a telefonjaik segítségével.


A LIFE-CLIMCOOP projekt keretében már több városban is tartottak workshopokat, és az előadók az ország számos pontjára ellátogatnak, hogy segítsék a helyi közösségeket a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban

Az esemény segítette a résztvevőket abban, hogy jobban megértsék az éghajlatváltozás okait és hatásait, valamint bemutatta azokat a lehetőségeket, amelyekkel a városok és vállalatok hatékonyan alkalmazkodhatnak a klímaváltozáshoz. A workshop hozzájárul a klímavédelem fontosságának felismeréséhez, és segítheti a helyi közösségeket a fenntartható fejlődés irányába való haladásban.