Az Alba Innovárra is lehet szavazni az Edison 100 listáján

Az Alba Innovárra is lehet szavazni az Edison 100 listáján

Alba Innovár is szerepel az Edison 100 idei listáján: a gyerekeket innovatív módon fejlesztő központra augusztus 25-ig lehet szavazni.

Az Edison100 egy tudásalapú, készségfejlesztő szervezetekből, intézményekből álló lista olyan kezdeményezésekkel, amelyek innovatív módon fejlesztik az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket – többek között a tudomány, a digitális világ területén.

A 2020-as listán szerepel a székesfehérvári Alba Innovár Digitális Élményközpont is: „Bevezetést nyújtunk a robotikába, megtanítjuk az algoritmikus gondolkodást, fejlesztjük a jövő munkaerőpiacához szükséges készségeket. Alaptevékenységünk székesfehérvári iskolai osztályoknak foglalkozásokat biztosítani. A családok számára szervezett nyílt napok ismeretátadásról, és a szabadidő családi közösségben történő eltöltéséről is szólnak.” – olvasható a bemutatkozásban.

A divany.hu oldalán augusztus 25-ig lehet szavazni a fehérvári fejlesztő kezdeményezésre; a legtöbb voksot kapó szervezet az Edisonplatform közönségdíját nyeri el.

A 2019-ben elindult Edisonplatform üzleti döntéshozók által elindított gondolatformáló közösség, amely összefogja és együttműködésre ösztönzi a gyerekek készségfejlesztéséhez kapcsolódó, értékalapon gondolkodó, tudásalapú szereplőket. Az Edisonplatform gyűjtőhelye olyan piaci és civil kezdeményezéseknek, akik jó gyakorlatokkal, izgalmas módszertanokkal fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket.

Az Edisonplatform egyik alappillére az Edison100, amely egy tudásalapú, készségfejlesztő kezdeményezésekből álló lista. Ezen olyan piaci és civil kezdeményezések szerepelnek, amelyek ma Magyarországon innovatív módon fejlesztik az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket.